L’amor és la màgia

Magic in the Moonlight / Màgia a la llum de la lluna. USA, 2014. Direcció i guió: Woody Allen. Fotografia Darius Khondji. Muntatge: Alisa Lepselter. Música: VV.AA. Repartiment principal: Colin Firth, Emma Stone, Marcia Gay Harden i Hamish Linklater.

Un famós mag (Colin Firth) és requerit per desemmascarar a una suposada espiritista (Emma Stone) que opera a la Costa Blava.Allen ens transllada aquest cop a la França dels feliços 20 per explicar-nos una deliciosa història disfressada de comèdia romàntica, però amb un sucós rerefons on es debaten la raó i la fantasia en un exercici de depurada esgrima dialèctica.

Excel·lent la fotografia del franco-iraní Darius Khonji, un operador que ja havia col·laborat amb Allen a Desde Roma amb amor o Mitjanit a París i que ja treballa en el nou projecte de l’infatigable novaiorquès. Els primers plans d’Emma Stone recorden els grans de l’impressionisme i la il·luminació de la pamela de la protagonista com si fos una aura a la seqüència de la platja és un prodigi de llum.

No menys destacat és el brillant i descomunal treball de disseny i arqueologia indumentària de l’estilista espanyola Sonia Grande. Prop de 300 vestits apareixen en el film i el model que llueix la protagonista al ball de gala és dels que no s’obliden. Exquisida també la direcció artística de Jean-Yves Rabier. La banda sonora ret un sentit homentge al hot jazz francès i al cabaret berlinès. Més les eternes composicions de Cole Porter, que tant agraden al director. És tot un encert, per tota la resta, que la música aparegui aquest cop en un pla sonor més secundari, deixant tot el protagonisme a les localitzacions i als grans diàlegs.

No és usual que l’esoterisme sigui tractat en clau de comèdia, d’alta comèdia, amb aquests resultats. Ho va fer Hitchcock a la seva darrera La Trama, amb el personatge de la falsa mèdium. També hi ha un preciós homenatge al mag del suspens a la seqüència del ball, que tant recorda a la que va immortalitzar a Atrapa a un lladre.Emma Stone no és Grace Nelly, perquè això és impossible, però de carisma i fotogènia va sobrada. Colin Firth em recorda per talent, atractiu i elegància al millor Cary Grant.

Valoració: 4/5

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s