“Hannibal”: la sèrie que troba en Mads Mikkelsen un digne successor de Hopkins

Ens hem plantejat de diverses maneres com parlar d’aquesta nova sèrie del canal estadunidenc NBC. Al final, la decisió més correcte hem cregut que és parlar de la sèrie en sí i després del que han donat de sí les dues temporades. Per tant, teniu un post amb i un sense Spoilers (revel·lacions de l’argument no desitjades).

Comencem amb els detalls tècnics de la sèrie i un trailer de la primera temporada:

Hannibal. País: Estats Units / Gènere: Thriler psicològic / Any: 2013 / Creador: Bryan Fuller / Intèrprets: Mads Mikkelsen, Hugh Dancy, Laurence Fishburne, Caroline Dhavernas, Kacey Rohl, Lara Jean Chorostecki / Canal original d’emissió: NBC / Lloc de gravació: Toronto, Canadà /

Com a argument general ens trobem amb una adaptació lliure dels llibres escrits per Thomas Harris, especialment el Drac Vermell, tot i que també inclou elements dels altres dos llibres (El silenci dels anyells i Hannibal). L’argument general ens transmet una dimensió molt prèvia al més famós Lecter, ja que introdueix el personatge de Will Graham, qui ajudarà a l’FBI a buscar l’assassí en sèrie que comença a cometre uns crims terriblement elaborats. La recreació dels crims es fa d’una manera tant increïblement recreada que proporciona una evolució d’aquell ja oblidat CSI.

Mads Mikkelsen, Laurence Fishburne i Hugh Dancy

A tot això, al afegir-hi un animal molt semblant a un cèrvol que va apareixent al llarg de la sèrie, perseguint a en Will. La sèrie es complementa amb Jack Crowford, superior de Will, interpretat pel conegut Laurence Fishburne. No coneixíem Hugh Dancy (que per coses de la vida està emparellat amb la protagonista de Homeland), però la exigència del seu paper (inestabilitat psicològica constant) és complida amb escreix. El més important, tanmateix, és Mads Mikkelsen, que interpreta al Dr. Hannibal Lecter, ex-cirurgià que ara es dedica a la psicologia i se li encarrega ajudar a l’FBI pel seus coneixements i fer teràpia de suport a Will. Trobem doncs, sense haver de dir res de nou, com l’assassí és ajudant de l’FBI que el busca i la seva influència a l’agent principal.

Hannibal és sens dubte un personatge que mai ens haguéssim imaginat interpretat per cap altre actor que no fos sir Anthony Hopkins, però Mads Mikkelsen li dóna una nova dimensió, especialment pel tema culinari. La gastronomia és present en cada episodi (de fet, cada episodi té el nom d’un plat: a la primera temporada tots són francesos, mentre que a la segona japonesos), i sempre hi ha l’etern dubte de si els plats tenen ingredients humans o no. No obstant, sempre fan venir gana, fent el sobretot amb la banda sonora de fons que ho acompanya (no hi ha spoilers al vídeo):

Però sens dubte la coronació de la sèrie la proporciona la que interpreta a Bedelia Du Maurier, la consolidada Gillian Anderson. Essent la psicòloga d’Hannibal, proporciona unes converses d’allò més inquietants, sense acabar de deixar mai clar què sap del maquiavèlic assassí en sèrie ni quina intenció té aquest en les seves sessions. Ens trobem en una primera temporada que semblava impossible de superar, i al final s’ha fet amb escreix.

Una fotografia impressionant, una recreació dels crims i l’explicitat general de la sèrie van acompanyats d’uns guions que, tot i el constant thriller i serenitat al llarg de cada un dels (per ara) 26 capítols emesos, doten a l’audiència d’una intensitat molt elevada i en ocasions terriblement ben acompanyades de l’inquietant so caníbal. Us deixo amb la careta de la sèrie perquè comenceu a agafar gana:

2 responses to ““Hannibal”: la sèrie que troba en Mads Mikkelsen un digne successor de Hopkins

  1. Retroenllaç: Hannibal: una segona temporada de luxe | Pantalla oberta·

  2. Retroenllaç: Hannibal: una segona temporada de luxe | L'Alternativa Musical·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s